Wegański makaron z sosem z ciecierzycy

Dodał(a): admin
Dla: 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min.
Wyświetleń: 68

Ocena: 3.5 Głosów: 34

Składniki (12)

• makaron: 250 gram
• czerwona papryka: 2 sztuka
• duży pomidor: 4 sztuka
• mleko roślinne: 1/2 szklanka
• płatki drożdżowe: 1/2 szklanka
• ząbek czosnku: 1 sztuka
• cieciorka: 1 szklanka
• kminek: 1 łyżeczka
• chili: 1/2 łyżeczka
• pieprz cayenne: 1/4 łyżka
• papryki: 2 łyżeczka
• oliwa z oliwek: 2 łyżka

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 200C.

2. Posiekaj papryke i pomidory. Następnie posmaruj naczynie żaroodporne oliwą i włóż do niego posiekane wcześniej warzywa. Dodaj pieprz cayenne, sól i posiekany szosnek. Następnie całość włóż do piekarnika na 30 minut.

3. Przygotuj cieciorkę w oddzielnym naczyniu dodając oliwę z oliwek, kminek, chili oraz pieprz cayenne. Tak przygotowana cieciorkę włóż w oddzielnym naczyniu do piekarnika na 20 minut.

3. Ugotuj makaron w wodzie.

4. Do masy z punktu 2. dodaj mleko roślinne i płatki drożdżowe oraz cieciorkę. Całość przelej na patalenie i podgrzewaj aż powstanie jednolity sos z cieciorką.

5. Włóż makaron na talerz i dodaj sos. Smacznego!

Źródło: http://www.boskitchen.com

Zdjęcia

Komentarze

Brak komentarzy!

Nick
Komentarz:


Menu
 Login:
 Hasło:
 
 Rejestracja
 Zapomniałeś hasła?

Kategorie
 • Makarony [1]
 • Pankejki i naleśniki [1]
 • Zupy [0]
Wyszukiwarka
Potrawa:
Kategoria:
Liczba osób:
Poziom trudności:
Czas przygotowania:



Statystyki
Online: 1
Online zalogowanych: 0
Przepisów: 2