Najlepsze wegańskie pankejki!

Dodał(a): admin
Dla: 1 osób
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min.
Wyświetleń: 30

Ocena: 3.2 Głosów: 28

Składniki (9)

• mąki jaglanej: 125 gram
• substytuty jajek (ewentualnie dojrzały banan): 2 sztuka
• wody: 50 mililitr
• mleka roślinnego (np. mleko kokosowe): 90 mililitr
• cukru (np. erytrol lub ksylitol): 2 łyżka
• masła orzechowego : 1 łyżeczka
• sody do gotowania: 2 łyżeczka
• wanilii i cynamonu: 1 szczypta
• olej kokosowy do smażenia: 1 łyżka

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj wodę, mleko roślinne, cukier (ewentualnie erytrol lub ksylitol), masło orzechowe i substytuty jajek.

2. Wymieszaj mąkę (np. mąkę jaglaną), proszek do pieczenia, wanilię i cynamon, a następnie dodaj do mieszaniny z punktu 1.

3. Mieszaj tak długo aż powstanie masa o kremowej konsystencji.

4. Pozostaw całość na 10-15 minut.

5. Podgrzej olej kokosowy na patelni.

6. Następnie usmaż pankejki na patelni.

7. Usmażone pankejki podaj z ulubionymi składnikami!

8. Smacznego.

Zdjęcia

Komentarze

Brak komentarzy!

Nick
Komentarz:


Menu
 Login:
 Hasło:
 
 Rejestracja
 Zapomniałeś hasła?

Kategorie
 • Makarony [1]
 • Pankejki i naleśniki [1]
 • Zupy [0]
Wyszukiwarka
Potrawa:
Kategoria:
Liczba osób:
Poziom trudności:
Czas przygotowania:



Statystyki
Online: 1
Online zalogowanych: 0
Przepisów: 2