Najlepsze wegańskie pankejki!

Dodał(a): admin
Dla: 1 osób | Poziom trudności: łatwy | Czas przygotowania: ok. 15 min.

Składniki (9)

• mąki jaglanej: 125 gram
• substytuty jajek (ewentualnie dojrzały banan): 2 sztuka
• wody: 50 mililitr
• mleka roślinnego (np. mleko kokosowe): 90 mililitr
• cukru (np. erytrol lub ksylitol): 2 łyżka
• masła orzechowego : 1 łyżeczka
• sody do gotowania: 2 łyżeczka
• wanilii i cynamonu: 1 szczypta
• olej kokosowy do smażenia: 1 łyżka

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj wodę, mleko roślinne, cukier (ewentualnie erytrol lub ksylitol), masło orzechowe i substytuty jajek.

2. Wymieszaj mąkę (np. mąkę jaglaną), proszek do pieczenia, wanilię i cynamon, a następnie dodaj do mieszaniny z punktu 1.

3. Mieszaj tak długo aż powstanie masa o kremowej konsystencji.

4. Pozostaw całość na 10-15 minut.

5. Podgrzej olej kokosowy na patelni.

6. Następnie usmaż pankejki na patelni.

7. Usmażone pankejki podaj z ulubionymi składnikami!

8. Smacznego.




© 2013 Wszystkie prawa zastrzeżone.